Marrëveshja Iran-Kinë, fundi i hegjemonisë së Uashingtonit?

Albanian Radio 20 views
Me synimin për të forcuar lidhjet e tyre ekonomike dhe politike, Teherani dhe Pekini nënshkruan marrëveshjen historike të partneritetit strategjik në mars të vitit të kaluar, në kundërshtim me sanksionet e njëanshme të SHBA-së. Ekspertët besojnë se partneritete të tilla strategjike do të dobësojnë ndjeshëm fuqinë e Uashingtonit dhe aleatëve të tij perëndimorë për t'iu drejtuar sanksioneve dhe monopolit dhe hegjemonisë së tyre të përgjithshme në çështjet ndërkombëtare.

Add Comments