Ajetollah Khamenei: Pikënisja në grindjen SHBA-Iran, grusht shteti i vitit 1953 dhe jo marrja e ambasadës

Albanian Radio 30 views
Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajetollah Sejed Ali Khamenei e ka hedhur poshtë si "gënjeshtër" pretendimin e SHBA-së se marrja e ambasadës së tyre në Teheran në vitin 1979 ishte ajo që nisi mosmarrëveshjen e vazhdueshme midis Iranit dhe Shteteve të Bashkuara, duke thënë se "pika e fillimit" e mosmarrëveshjes nis me grushtin e shtetit të 1953 të orkestruar nga CIA.

Add Comments