BE synon të krijojë ushtrinë e saj pa ndihmën e SHBA

Albanian Radio 23 views
Bashkimi Evropian po shqyrton mundësinë e një force të përbashkët ushtarake për të ndërhyrë në një sërë krizash pa u mbështetur tek Shtetet e Bashkuara. Forca ushtarake do të përbëhet nga komponentë tokësor, ajror dhe detar. Thirrjet për një ushtri të pavarur të BE-së janë rritur pas tërheqjes katastrofike të SHBA nga Afganistani.

Add Comments